Vízben
Víz alatt

Információk a kismamatánchoz

Hányadik héttől javaslod a részvételt a Kismama Táncórán?

 

Ha várandósságod előtt is aktívan mozogtál, táncoltál, akkor nyugodt szívvel jöhetsz akár az első héttől... :) De ha csak most kezdesz táncolni és előtte nem is sportoltál, akkor az első trimeszterben nem javaslom a kezdést. De a 3. hónap betöltése után már várlak szeretettel!

 

Meddig javaslod a részvételt a Kismama Táncórán?

 

Addig amíg jól érzed magad. A tested tudja, hogy mi kell neked, hogy mire van szükséged. Szükségetek... :) A tánc segít ellazulni, megelőzi a vizesedést, a székrekedést..... Én egészen a 36. hétig táncoltam kisfiammal a pocakomban. És a 38. héten érkezett... :) A várandósság vége felé már sokan fáradtabbak és nem szívesen mozdulnak ki otthonról. Amíg vágysz táncolni, addig táncolj! Amikor pedig már inkább otthon pihenve várod a csöppség érkezését, akkor tedd azt! :) A tested és a pici jelezni fog...

 

Mit vigyek magammal a Kismama Táncórára?

 

Kényelmes ruhát (top, póló, nadrág/szoknya), folyadékot!!, és ha van kedved köss egy kendőt a csípődre! :)

 

Én nem tanultam táncolni, akkor is részt vehetek a Kismama Táncórán?

 

Igen, semmiképp ne hagyd ki! :) Könnyű mozdulatokat tanulunk, melyeket alapvetően a hastáncból merítek. Tanulunk csípőkörzéseket, szép karmozdulatokat, táncolunk fátyollal és megkeressük a hasizmainkat... :)

 

Biztonságos nagy pocakkal táncolni?

 

Igen, ha tanult tánctanárral táncolsz. A hastáncból oly ismert "rázásokkal" óvatosan bánunk, csak finom mozdulatokat tanulunk. Megtanuljuk, hogyan bánjunk a testünkkel, amikor hétről-hétre változik a súlypont... figyelünk a helyes tartásra, amit nem csak a táncórán követünk, hanem mindennapjainkban is. És figyelünk arra is, hogy az izületek lazulnak a várandósság alatt, úgyhogy nem csavargatjuk őket és nem pipiskedünk lábujjhegyen... :)

 

 

 

Baba-Mama Tánc